"TO SAMO KOD NAS IMA": Srpkinja koja živi preko RASKRINKALA naše poslodavce, na intervjuu za posao se PRVO OVO PITA
Posao, Foto: Profimedia

zablude

"TO SAMO KOD NAS IMA": Srpkinja koja živi preko RASKRINKALA naše poslodavce, na intervjuu za posao se PRVO OVO PITA

Srpkinja koja dugo živi "napolju" raskrinkala zabludu koju naši imaju o Zapadu

Objavljeno:

Jedno od čestih pitanja, koje iznova i iznova privlači pažnju i zadaje velike muke ljudima svakako jeste dilema - da li na razgovoru za posao treba odmah pitati za visinu plate ili ipak ne?

Slično pitanje našlo se nedavno na repertoaru na Iks društvenoj mreži, gde je jedna Srpkinja na profilu "Fiona" koja živi u inostranstvu objasnila da "novokomponovane mantre sa Zapada" koje se provlače u Srbiji a koje znače da se o plati ne pita odmah čista glupost i da nigde u svetu ne postoje.

"Pročitala sam sad 'novokomponovane mantre sa Zapada' - da na razgovoru za posao ne pitaš za platu nego je kao važno okruženje, kolege... Živim na Zapadu, među prvim se plata razreši.

Skoro nam je na jednom sastanku rečeno 'ja ti obezbeđujem posao i redovnu platu ne i odnose s kolegama", rekla je ona pa dodala da se sa tim u potpunosti slaže, jer kako je napisala dobar kolega za jednog možda nije dobar kolega i za onog drugog.

"Manimo se srpskih seljačkih fora"

Mnogi su se složili sa njom da i sami, bez obzira na savete kako je bolje da tako nešto ne čine u startu, uvek prvo pitaju za platu.

"Ljudi kod nas izmišljaju bajke o zapadu. Naravno da je plata najvažnija, tu spora nema", "Bukvalno, na poslu smo da bi radili i zaradili, a prijatelje imamo kod kuće", "To samo kod nas poslodavci misle da ćeš da radiš kod njega za siću jer su to kolege paz' sad normalne a ne neki go*nari. Pa podrazumeva se da ćeš kao poslodavac obezbediti normalno radno okruženje", "Ma to ovde glume ludilo, kao foliramo se, to je nebitna stavka. Ja sam seljak, prvo za pare pitam. Da vidim hoćemo li razgovarati dalje", "To su jeftine fore koje prodaju naši u Srbiji kao nije važna plata. Najvažnija je, manimo se srpskih seljačkih fora!", pisali su oni.

Bonus video:

03:01

KAKO SE KREĆE CENA PRASIĆA PRED PRAZNIKE: Evo u kom kraju su najjeftiniji i koliko se novca mora izdvojiti

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.